Welkom bij Thuis beeldhouwen

Leer nu thuis beeldhouwen met deze online cursus!

In deze cursus leer je beelden maken, van heel simpel abstract tot figuratief. Van klein tot groot. In verschillende soorten steen en in verschillende stijlen.


Beeldhouwer Kees Verwey laat zien hoe hij dat doet. Stap voor stap, in tekst en in beeld.
Daarnaast is er veel aandacht voor de steensoorten waar je de beelden van maakt, de technieken die je moet gebruiken en de gereedschappen die je nodig hebt. Kees Verwey geeft vele handige tips uit de praktijk. De moeilijkheidsgraad van steensoort en bewerkingen loopt op in de lessen 1 tot en met 8.

Op de pagina Extra vind je twee boeiende reportages. In ‘Werken in steen’ vertellen diverse beeldhouwers over hun werk en hun keuzes daarin.
De reportage ‘Een beeld van steen’ gaat over de ontwikkeling van de Nederlandse beeldhouwkunst in de openbare ruimte: beeldhouwwerk aan kerken, gebouwen, bruggen en woonhuizen.

Veel plezier met deze cursus!

Kees Verwey

Beeldhouwer Kees Verwey aan het werk.

Beeldhouwer Kees Verwey aan het werk.

Beeldend kunstenaar Kees Verwey is een veelzijdig beeldhouwer. Hij werkt in klei en hout maar ook in metaal en steen. Zijn specialisatie is de torso in brons. Kees Verwey werkt veel in opdracht en hij voert tijdelijke kunstprojecten uit. Daarnaast geeft hij beeldhouwcursussen. Door zijn heldere stapsgewijze aanpak is de beginnende beeldhouwer direct in staat om met eenvoudig gereedschap beelden te maken. Maar bovenal leert hij je kijken. Kijken naar vorm, ruimte, textuur.
'Werken in steen bestaat uit een combinatie van techniek en van inspiratie, van vorm geven en ruimtelijk kunnen denken. Niet iedereen hoeft een volleerd kunstenaar te zijn om een mooi en boeiend beeld te maken.'